Datamaskinens beskyttelsesomfang

Objekter som oppdages av Kaspersky-programmet, deles inn i kategorier basert på ulike egenskaper. Programmet søker alltid etter virus, ormer, trojanske programmer og skadelige verktøy. Disse programmene kan gjøre stor skade på datamaskinen. For å sikre mer pålitelig beskyttelse for datamaskinen din, kan du utvide listen over oppdagede objekter ved å la programmet se etter stalkerware og annen legitim programvare som kan brukes av inntrengere for å skade datamaskinen eller personlige data.

Objektene som Kaspersky-programmet beskytter mot, er gruppert på følgende måte:

Velge kategorier med objekter som skal oppdages

Avhengig av de valgte kategoriene av objekter som skal oppdages, bruker Kaspersky-programmet noen eller alle antivirus databasene når de kjører Fil-Antivirus, Sikker surfing og Virusskanneoppgaver.

Merk: Hvis Kaspersky-programmet klassifiserer et program som skadelig programvare, men du mener det er trygt, kan du legge til programmet i Klarert sone.

Klarert sone er en liste over objekter som programmet ikke skanner eller overvåker. Det kan være nødvendig å legge til objekter i Klarert sone hvis, for eksempel, Kaspersky-programmet blokkerer tilgang til en fil, et program eller et nettsted, selv om du er sikker på at objektet, programmet eller nettadressen er ufarlig.

Når et program legges til i Klarert sone, overvåkes ikke lenger programmets filer og nettverksaktiviteter (inkludert de som er mistenkelige). Kaspersky-programmet fortsetter imidlertid å skanne den kjørbare filen og prosessen til det klarerte programmet.

Legge til / fjerne en fil eller mappe i listen over klarerte filer og mapper

Legge til / fjerne en klarert nettadresse fra listen med klarerte nettadresser

Aktivere overvåking av en klarert nettadresse